Rastelli szerelvények - VL Szivattyújavító Bt.

A kerti csapok titkai

2018.12.15.

A kert legizgalmasabb része a nyársalásra, grillezésre kialakított hely. Nagyon jó kis kerti partikat lehet rendezni, ha ki tud építeni az udvaron vagy a kertben olyan pihenőhelyeket, ahol a barátait vendégül tudja látni.

De ha a kerti sütögetés közben is szeretné rendben tartani a környezetét, akkor a grillező vagy a kemence környékén jó, ha van egy kerti csapja is, hogy ne a konyhába kelljen rohangálni minden mosogatásra váró edénnyel.

Ha az egész kert retró, romantikus, esetleg antik stílusú, legyen a kerti csap is ennek megfelelő! A Rastelli 528 sz.réz „Sárkányfej” típusú kerti csap tökéletesen beleillik az ilyen környezetbe. Ugye fali kútjának sem csak egy sima ronda cső a csapja? Ez a hozzá illő kerti csap kiegészíti és látványossá teszi.

A kert látványos része a tökéletes pázsit, a parkosítás és a virágos növények csoportba rendezése is. Ezek megfelelő vízellátása a garancia arra, hogy amikor a reggeli kávéját kortyolgatja a teraszán, sokáig gyönyörködhessen a csodás látványban. A locsoláshoz kiépíthet öntözőrendszert is, ami jó szolgálatot tesz szárazság idején, de a kerti csap akkor is nélkülözhetetlen egy kertben. Gyermekének vagy kis unokájának piros locsolójába az öntözőrendszerből nem tud vizet önteni! Pedig milyen boldog az a kis arc, amikor segíthet a kertben a színes virágokat öntözni!

Egy hobbi kertész is szereti maga öntözni kedvenc növényeit, becézgetve őket, nem pedig tétlenül nézni, amint az automata locsol. Ha konyhakertje tele van hasznos fűszernövényekkel, idény zöldségekkel, amiknek mindnek más az öntözési igénye, célszerűbb locsoló tömlővel öntözni őket, melyet a tömlővéges kerti csapra könnyedén csatlakoztathat.

Nem szereti a hagyományos álló kerti csap látványát, mert megbontja kertje összhangját? Semmi gond, választhat a földalatti vízelvezetéshez altalajcsapot is réz tömlővéges kerti golyóscsapot vagy kerti szelepet, melynek a tömlővéges része felfelé áll a talajból.
Gyönyörűen süt a nap, ideje a kocsit lemosni! Ekkor is a legegyszerűbb megoldás a kerti csapra rögzített slaggal a port lemosni róla. Aztán jöhet az aprólékos munka, a fényezés.

A kerti csapok hosszú tartósságának titka, hogy télire elzárjuk. A fagytalanítás során a víz teljes kiürüléséig tartsa a kerti csap karját félig nyitott állapotban, majd nyissa ki teljesen.

vissza