A tömlővégek titkai

2019.11.15.

Akár locsolótömlőről, akár más hasonló tömlőről legyen szó, valószínűleg nem tud tökéletesen működni réz tömlővég nélkül. Így a réz tömlővég szerepe tehát kulcsfontosságú a szivattyúzás, vízvezeték-szerelés, az ipari és háztartási gépek esetében is.

Miért a réz tömlővég az ideális választás?
Bármilyen célra is tervezünk tömlővéget vásárolni, valószínűleg nem szeretnénk, ha egy pillanat alatt tönkremenne, elrepedne, elpattanna az újonnan beszerzett alkatrész. A silányabb anyagból készült tömlővégek bár első pillantásra jobb vételnek tűnhetnek a kedvező ár miatt, nagyobb igénybevétel esetén azonban egy percig sem szabad habozni azon, hogy a réz tömlővég kerüljön-e mégis a képzeletbeli, virtuális kosarunkba.

Réz tömlővégre vagy réz tömlőösszekötőre van szükségünk valójában?
A tömlővég és a tömlőösszekötő bár nagyon sok mindenben hasonlít, mégis más célra szolgál, így kellemetlenséget szerezhetünk vele magunknak, ha nem elég pontosan olvastuk el a termékek leírását és másik terméket rendeltünk.
Bár ezek alapvetően nem nagy értékű alkatrészek és sohasem árt, ha mindegyikből van otthon tartalékban, mégis bosszankodást okozhatunk magunknak azzal, ha egy ilyen apróság miatt nem haladhatunk eléggé a munkával.

Egyenes, könyökös, hollandis, külső vagy belső menetes legyen a réz tömlővég?
Mennyi kérdést vet fel egy egyszerű tömlővég megvásárlása, ugye? Ezek bizony olyan kérdések, amelyeket meg kell vagy legalábbis meg kellene tudnunk válaszolni a tömlővég választás előtt. Tudnunk kell, milyen környezetben kell illeszkednie a réz tömlővégnek és melyik kialakítás lesz az ideális a vízvezetékeinknek vagy a szivattyúnknak.Általában azért laikusként lehetőségünk van kikérni a munkálatokat végző vízvezeték-szerelő tanácsát, esetleg az is lehet, hogy van olyan kedves és segít kiválasztani a szivattyú webáruházból a nekünk a megfelelő réz tömlővéget. Ha azonban mégis magunkra maradtunk a dillemmában, akkor a szivattyú webáruház szakértői is szívesen segítenek a választásban!

Válasszunk tehát réz tömlővéget is kellő körültekintéssel: ha gondban vagyunk, kérjünk inkább telefonos segítséget! Ha ön sem szereti a befejezetlen ügyeket, ügyeljen a réz tömlővég pontos illesztésére is!

vissza