Rastelli szerelvények - VL Szivattyújavító Bt.

Csökkentse a nyomást profi nyomáscsökkentővel!

2019.03.27.

Ahogyan a mindennapi életben, úgy a szivattyúzásban is sokszor nehéz megtalálni a mértéket, elérni, hogy ne legyen túl nagy a nyomás.

Hiába szeretné bárki is azt, hogy korlátlan legyen a teljesítménye, egyszerűen muszáj tudomásul venni: ha túllépi a megengedett értékeket, akkor azzal végzetes károkat lehet okozni.

Jó hír, hogy a szivattyúzásban már létezik megoldás arra, hogy folyamatosan ellenőrzés alatt tartható legyen a készülékben uralkodó nyomás – és ennek segítségével közbeavatkozhasson az ember akkor, hogy ha úgy látja, túl nagy nyomásértéknek lenne kitéve a készülék. Erre találták ki ugyanis a nyomáscsökkentő készüléket, amely a szivattyú értékéhez képest viszonylag kis összegű beruházással segít megelőzni, hogy túl nagy nyomás alá kerüljön a szeretett és nélkülözhetetlen szivattyú.

Így a szivattyú élettartamát is esetlegesen meghosszabbítva, hosszabb időre biztosítható számára a karbantartás-mentesség a nyomáscsökkentő használatával. Nemcsak rengeteg időt és energiát spórol meg az ember magának, ami egyébként a szivattyú javítására, a szerelő hívására, várakozásra, idegeskedésre menne el, de azt nyilván mondani sem kell, hogy mekkora anyagi vonzata lehet mindezeknek. Hiszen már csak maga a javítás költsége, a pótalkatrészek beszerzése megterhelő összegű kiadást jelenthet, már ha egyáltalán meg lehet javítani a szivattyút és nem ment teljesen tönkre.

A Rastelli nyomáscsökkentő berendezései sokoldalúan alkalmazhatók, vízvezeték-rendszerekhez is kiválóan megfelelnek. Háztartási és ipari használatra egyaránt használhatók, többféle méretben beszerezhetők, így többféle csővezetékre is felszerelhetők. A Rastelli nyomáscsökkentő egyébként alkalmas a nyomás növelésére is, ha esetleg arra lenne szükség.

Ne legyen rossz főnöke, felettese a szivattyújának! Ellenőrizze rendszeresen nyomáscsökkentővel, hogy mekkora nyomásnak van kitéve, nincsen-e esetleg túlterhelve! Higgye el, a szivattyúja is meghálálja majd a törődését! Hiszen, ha számára teljesíthető tempóval, viszonylag egyenlően elosztott terheléssel kell végeznie a munkáját, akkor biztosan folyamatosan, megbízhatóan lehet majd számítani rá és nem kell attól félni, hogy idő előtt a szemétdombon köt ki!

vissza