Rastelli szerelvények - VL Szivattyújavító Bt.

Hogyan és mikor légtelenítsünk mindenképp egy fűtési rendszert?

2019.12.25.

A cirkófűtést szinte mindenki szereti, hiszen az elavult módszerekhez képest alig igényel karbantartást vagy közbeavatkozást. Hol vannak már a régi idők, amikor a legnagyobb hóesésben is ki kellett menni, behozni a fát, és még nyáron, a tűző napon kellett felaprítani?

Ma már a fűtési rendszer ehhez képest egy álom, amellyel szinte semmit sem kell csinálni. Vagy mégis?

A fűtési rendszer légtelenítéséről hajlamosak az emberek elfeledkezni, pedig érdemes elvégezni akkor, ha szeretnénk, hogy még sokáig szolgálja kényelmünket.

Mikor és hogyan?
Ideális esetben a fűtési rendszer légtelenítése először már akkor megtörténik, amikor a rendszer elkészült és megtörtént az első nyomáspróba. Másodszor pedig akkor kerül sor hagyományos légtelenítésre, amikor a rendszert felfűtik és beüzemelésre kerül. Ekkor ugyanis a vízben oldott levegőben lévő mikrobuborékok bekerülnek a rendszerbe és akadályozzák annak zavartalan működését. Fontos tudni, hogy a hagyományos légtelenítő eljárásokkal ezeket a mikrobuborékokat csak nagyon körülményesen lehet eltávolítani és ez az eltávolítás szinte sohasem lehet teljes mértékű.

Jó hír azonban, hogy a légtelenítő szelep segítségével megoldható a szivattyús fűtésrendszerek nagymértékű légtelenítése vagy gáztalanítása. A korszerű légtelenítő szelep segítségével folyamatosan biztosított a feladat elvégzése, nem nekünk kell gondoskodni róla. A modern légtelenítő eljárással a folyadék sebessége lelassul, a gázbuborékok áramlása pedig széttördelhető, így sokkal kevesebb levegő szorul a rendszerbe. Azaz a hőmérséklet kellemesebb, kiegyenlített lehet, és nem kell a kellemetlen bugyborékolástól, már-már túlvilági, félelmetes zajoktól sem tartanunk – na és persze az sem elhanyagolható szempont, hogy több évig, évtizedig élvezhetjük a cirkófűtés segítségével elért meleget és kényelmet.

Tegyen meg tehát ön is mindent a fűtési rendszer megfelelő légtelenítése érdekében! Vásároljon modern, jó minőségű légtelenítő szelepeket és cserélje őket rendszeresen! Ha pedig tanácsra van szüksége azzal kapcsolatban, hogy milyen típusú légtelenítő szelep illene a legjobban az ön fűtési rendszeréhez, akkor forduljon bizalommal a szivattyuwebaruhaz.hu tapasztalt szakértőkből álló ügyfélszolgálatához!

vissza