Rastelli szerelvények - VL Szivattyújavító Bt.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni sövényvágó vásárlása előtt?

2019.02.25.

Végigsétált a házhoz vezető keskeny betonúton. A telket három oldalon gondosan nyírt sövény takarta el a kíváncsi pillantások elől. Vajon mennyi időt tölthetnek kertrendezéssel? – töprengett.

A fenti néhány sor lehetne egy regény néhány sora vagy egy hétköznapi jelenet leírása is. A kérdésre adott válasz pedig egyszerű: attól függ, milyen eszközzel dolgoznak. Aki nem csenevész, néhány bokorból álló, kesze-kusza sövényt szeretne, hanem hosszan elnyúló, tömör zöld növényfalat, netán formára igazított bokorcsodákat, annak érdemes sövényvágót vásárolnia. Mielőtt azonban ezt megteszi, néhány szempontot érdemes tisztázni:

Mi a cél?

Nem mindegy, hogy a túl magasra vagy szélesre nőtt ágak levágását tervezzük, vagy "fazonigazítást". A haladós munka kétoldalú, a csinosítás egyoldalú vágóélet kíván.

A sövényvágó nem egyedül vág!

Nekünk kell vinni, tartani, mozgatni. Fontos, hogy ne legyen túl nagy a súlya, és hogy a rezgése csillapított legyen, hacsak nem akarunk tetőtől-talpig együtt rezonálni vele.

Indulás!

Nem árt, ha elsőre, könnyedén indul. Ha már elhatároztuk, hogy nekiesünk a munkának, bosszantó a vacakolás a gép indításával.

Mit szól a szomszéd?

Jobb, ha a szomszédos telkek lakói a szépen vágott sövény miatt néznek irigykedve, mint ha az elviselhetetlen zaj miatt háborognak. Magunkat is megkímélhetjük a halláskárosodástól, ha odafigyelünk a kerti szerszámunk hangerejére is.

A szép sövénynek ára van

Ne csak a növények és a gép megvásárlására gondoljunk, hanem az üzemeltetésre is! A sövényvágó teljesítménye árulkodik arról, hogy csak eszi a benzint vagy hatékonyan működik is.

Zöld Föld

Ha nem pusztán a szép kertünket, hanem egy élő bolygót is akarunk hagyni az unokáinkra, érdemes környezetbarát gépekkel dolgoznunk. Találhatunk ilyet a sövényvágók között is.

Hogyan folytatódhatna a cikk első néhány sora? Vajon mennyi időt tölthetnek kertrendezéssel? Csak annyit, amennyit feltétlenül szükséges. Jól megválasztott, hatékony, csendes és könnyű sövényvágóval a kerti munka nem hosszú, és minden perce felüdülés!

vissza