Rastelli alapok: golyóscsap KB és BB verzióban

2018.04.11.

A Rastelli golyóscsapok jellemzőit és számtalan előnyét napokig lehetne sorolni, de most csak a legfontosabb és leglényegesebb tudnivalókat szedtük össze egy könnyed kis olvasásra.

Mit kell tudni a golyóscsapokról?

Egyszerű formai kivitelezésű, ideális árfekvésben vásárolható, könnyen és gyorsan szerelhető, megbízható működési garanciával rendelkező, többféle pozícióba beépíthető alkatrész.
A Rastelli golyóscsapok alkalmazási területe igen széles, hideg vagy meleg víz, gáz vagy fűtési rendszerekbe is egyaránt, minden probléma nélkül beépíthető tartozékok. Szükség esetén különböző tartályok, például a hidrofor tartály rendszerből történő kizárására is hatékonyan alkalmazható. Ha ezt a széles körű felhasználási palettát figyelembe vesszük, akkor könnyen kitalálhatjuk, hogy ipari és háztartási célra is egyaránt használhatjuk. Sőt, ha nagyon akarjuk, akkor akár fagycsapként is kiválóan tud funkcionálni a Rastelli golyóscsap. A golyóscsapok teste általában rézből készül, az állítókart általában feltűnő színű kék vagy piros, strapabíró alumíniumból gyártják. Ráadásul mindezt megfizethető áron.
Az öntött alkatrészekben található merevítő bordáknak köszönhetően, ha csőfogót használunk a szereléshez, akkor sem fog deformálódni a Rastelli golyóscsapunk, ami azért jó tulajdonság, mert így biztosan elkerüljük azt a problémát, hogy a menetes kötésünk tömörtelenné válik. A minőségi golyóscsapok esetén ennek az alkatrésznek a háza egy darabból, sajtolással készül, így egységes szilárdsággal fog rendelkezni.
A BB kivitelű Rastelli golyóscsapok mindkét végükön egyforma, belső menetes csatlakozással rendelkeznek, ezzel szemben a KB-s golyóscsapok két vége különböző csatlakozású, ami azért jó, mert így különböző vastagságú csövek is összekapcsolhatóak vele.
A golyóscsapok az óramutató járásával egyező irányba zárhatóak és ellentétes irányban nyithatóak.  De hogy nehogy hibázzunk, a kötelező nemzetközi szabvány miatt a gyártóknak feliratokkal is el kell látniuk a Rastelli golyóscsapokat.
Fagypont feletti, akár 80 fok hőmérsékletű folyékony vagy légnemű anyagok könnyedén átvezethetőek a Rastelli golyóscsapokon. Egyetlen feltétel talán, hogy a nyomás ne haladja meg a 25 Bar-t.

vissza