Szelepek csempézett felületekhez – praktikum mellett a szépség is számít

2020.03.25.

Azon gondolkodik, hogy lakása egy részét vagy netán az egészet felújítaná? Eljárt már felette az idő és szeretné modernebbé, kényelmesebbé és szebbé varázsolni? Esetleg építkezik és a ma divatos trendek szerint alakítja ki egész lakását? Már fejben össze is állította mire lesz szükség? Ugye nem csak a kinézetre koncentrál?

A használhatóság, a kényelem, a praktikum is nagyon fontos szempont, ha egy új helyiség kialakítása, felszerelése a cél. Különösen igaz ez, olyankor mikor egy speciális helyiségről van szó, mint például a fürdőszoba vagy a konyha. Itt nem csak a bútorzatot és a burkolatokat kell kiválasztani, hanem a berendezések helyét is időben meg kell tervezni, hogy a vezetékezés és a különböző kiállások a megfelelő helyre kerüljenek. Nem mindegy például hova esik a mosogatógép csonkja, vagy a mosógép vízelvezető csöve. A vízvezeték rendszer kialakításánál figyelni kell a későbbi javítási lehetőségekre is, így meghatározott helyekre szelepeket, csempe szelepet és sarok szelepet kell beiktatni. Nem mindegy, hogy egy esetleges csőtörésnél el kell-e zárni az egész lakás vízellátását vagy csak a fürdőszobáét. A konyhában is megeshet, hogy a mosogató eltömődik, és teljesen szét kell szedni az alapos tisztításhoz. Akkor addig a család még mosdóba sem mehet, mert el van zárva a víz az egész lakásban? Ugye nem szeretné ilyen helyzetbe hozni önmagát? Akkor a tervezéskor ne engedje a vízvezeték szerelőnek, hogy a csempe szelepeket kispórolja. Mondjuk, ha szakemberrel dolgoztat, ez a helyzet nem is fordul elő.

Ne ijedjen meg, hogy a dizájnos fürdőszobájában, hogyan fognak mutatni ezek a kötelező elemek hiszen – mint ahogy a csempékből és fajansz elemekből is – a csempe szelepekből és a sarok szelepekből is többféle változat kapható. A csempe szelep kínálat sem mehet el amellett, hogy minden kicsit szebb és modernebb, csillogóbb, mint régen volt. Nem csak a funkció számít, hanem a szépség, a formatervezés is. A csempézett felületeket nem fogja elcsúfítani a csempe szelep, hiszen a mai változatok már szépen fénylő nikkelezett és króm felületűek, így pompás társai lesznek fürdőszobai csaptelepeinek.

Akkor jöhet az összeírás, mennyi csapra lesz szükség, de a különböző szerelvények se maradjanak le a listáról!

vissza