Blog

Ezekért a réz idomokért Ön is odáig lesz!

2020.06.06.

Nálunk, a szivattyuwebaruhaz.hu csapatánál, vagy ahogyan a köznyelvben meghonosodott elnevezés ismeri, „a szivattyúsoknál”, már-már szinte szállóigévé vált egy bizonyos mondat az apró pici kiegészítőinkről, amelyekre méltán lehetünk és vagyunk is büszkék.

tovább

Szelepek csempézett felületekhez – praktikum mellett a szépség is számít

2020.03.25.

Azon gondolkodik, hogy lakása egy részét vagy netán az egészet felújítaná? Eljárt már felette az idő és szeretné modernebbé, kényelmesebbé és szebbé varázsolni? Esetleg építkezik és a ma divatos trendek szerint alakítja ki egész lakását? Már fejben össze is állította mire lesz szükség? Ugye nem csak a kinézetre koncentrál?

tovább

Szűrők, a nyugodt álom biztosítékai

2020.02.12.

Ma már mindenhez kell egy szűrő. Ahhoz, hogy nyugodtan tudjunk aludni, szűrni kell mindent, ami felénk áramlik: szűrnünk kell, hogy mi juthat el a családunkhoz abból a sok mocsokból, ami a sok csatornán át jön, amit nem tisztítanak rendesen.

tovább

Hogyan és mikor légtelenítsünk mindenképp egy fűtési rendszert?

2019.12.25.

A cirkófűtést szinte mindenki szereti, hiszen az elavult módszerekhez képest alig igényel karbantartást vagy közbeavatkozást. Hol vannak már a régi idők, amikor a legnagyobb hóesésben is ki kellett menni, behozni a fát, és még nyáron, a tűző napon kellett felaprítani?

tovább

A tömlővégek titkai

2019.11.15.

Akár locsolótömlőről, akár más hasonló tömlőről legyen szó, valószínűleg nem tud tökéletesen működni réz tömlővég nélkül. Így a réz tömlővég szerepe tehát kulcsfontosságú a szivattyúzás, vízvezeték-szerelés, az ipari és háztartási gépek esetében is.

tovább

A légtelenítő szelep rejtelmei

2019.10.11.

A légtelenítő szelep működésének lényege, hogy a vízzel feltöltött rendszert külső beavatkozás nélkül tudjuk légteleníteni.

tovább

Nyomáscsökkentő: kérdések és válaszok

2019.09.05.

A központi vízvezetékben a víz áramoltatása magas nyomáson történik, viszont ha a fogyasztói helyekre ér a víz, akkor a nyomást célszerű csökkenteni, ugyanis a túlnyomás károsíthatja a berendezéseinket és túlnyomás esetén gyakoribb a magas nyomás okozta csőtörés.

tovább

Óda a réz és bronz tolózárhoz

2019.08.11.

Hogy miért kell ódákat zengenünk a tolózárról vagy a tolózárhoz?
No persze most nem az ajtóreteszről van szó, hanem egy olyan príma szerkezetről, amit a víz- és fűtésszerelők építenek be a hálózatba.

tovább

Milyen kerti csapot válasszunk és milyen szempontok alapján?

2019.08.11.

Az igazi kertbe kerti csap is dukál, hiszen nem rohangálhatunk be minden pillanatban, ha épp vízvételi szükségletünk akad.

tovább

Visszacsapó szelep – a nélkülözhetetlen társ

2019.06.07.

A visszacsapó szelepre bárhol szükség lehet, hiszen a víz-, gáz- és fűtésszerelés, sőt még a légtechnika területén is használják a szerelő szakemberek. De, ha egy kicsit távolabb akarunk menni az épületektől, akkor csak egy autót kell megnéznünk és ott is találunk visszacsapó szelepet. A visszacsapó szelep készülhet fémből, de akár PVC műanyagból is.

tovább