Blog

Miért és mikor van szükség nyomáscsökkentőre?

2020.08.14.

A vízhálózatban, hogy minél messzebbre el tudják juttatni a csővezetéken keresztül a vizet, elengedhetetlen, hogy nagy nyomáson áramoltassák a folyadékot. Egyébként nem tudnák olyan távolságokra eljuttatni, ahol esetleg nincs közvetlen víznyerési lehetőség.

tovább

Ezekért a réz idomokért Ön is odáig lesz!

2020.06.06.

Nálunk, a szivattyuwebaruhaz.hu csapatánál, vagy ahogyan a köznyelvben meghonosodott elnevezés ismeri, „a szivattyúsoknál”, már-már szinte szállóigévé vált egy bizonyos mondat az apró pici kiegészítőinkről, amelyekre méltán lehetünk és vagyunk is büszkék.

tovább

Szelepek csempézett felületekhez – praktikum mellett a szépség is számít

2020.03.25.

Azon gondolkodik, hogy lakása egy részét vagy netán az egészet felújítaná? Eljárt már felette az idő és szeretné modernebbé, kényelmesebbé és szebbé varázsolni? Esetleg építkezik és a ma divatos trendek szerint alakítja ki egész lakását? Már fejben össze is állította mire lesz szükség? Ugye nem csak a kinézetre koncentrál?

tovább

Szűrők, a nyugodt álom biztosítékai

2020.02.12.

Ma már mindenhez kell egy szűrő. Ahhoz, hogy nyugodtan tudjunk aludni, szűrni kell mindent, ami felénk áramlik: szűrnünk kell, hogy mi juthat el a családunkhoz abból a sok mocsokból, ami a sok csatornán át jön, amit nem tisztítanak rendesen.

tovább

Hogyan és mikor légtelenítsünk mindenképp egy fűtési rendszert?

2019.12.25.

A cirkófűtést szinte mindenki szereti, hiszen az elavult módszerekhez képest alig igényel karbantartást vagy közbeavatkozást. Hol vannak már a régi idők, amikor a legnagyobb hóesésben is ki kellett menni, behozni a fát, és még nyáron, a tűző napon kellett felaprítani?

tovább

A tömlővégek titkai

2019.11.15.

Akár locsolótömlőről, akár más hasonló tömlőről legyen szó, valószínűleg nem tud tökéletesen működni réz tömlővég nélkül. Így a réz tömlővég szerepe tehát kulcsfontosságú a szivattyúzás, vízvezeték-szerelés, az ipari és háztartási gépek esetében is.

tovább

A légtelenítő szelep rejtelmei

2019.10.11.

A légtelenítő szelep működésének lényege, hogy a vízzel feltöltött rendszert külső beavatkozás nélkül tudjuk légteleníteni.

tovább

Nyomáscsökkentő: kérdések és válaszok

2019.09.05.

A központi vízvezetékben a víz áramoltatása magas nyomáson történik, viszont ha a fogyasztói helyekre ér a víz, akkor a nyomást célszerű csökkenteni, ugyanis a túlnyomás károsíthatja a berendezéseinket és túlnyomás esetén gyakoribb a magas nyomás okozta csőtörés.

tovább

Óda a réz és bronz tolózárhoz

2019.08.11.

Hogy miért kell ódákat zengenünk a tolózárról vagy a tolózárhoz?
No persze most nem az ajtóreteszről van szó, hanem egy olyan príma szerkezetről, amit a víz- és fűtésszerelők építenek be a hálózatba.

tovább

Milyen kerti csapot válasszunk és milyen szempontok alapján?

2019.08.11.

Az igazi kertbe kerti csap is dukál, hiszen nem rohangálhatunk be minden pillanatban, ha épp vízvételi szükségletünk akad.

tovább