Blog

A légtelenítő szelep rejtelmei

2019.10.11.

A légtelenítő szelep működésének lényege, hogy a vízzel feltöltött rendszert külső beavatkozás nélkül tudjuk légteleníteni.

tovább

Nyomáscsökkentő: kérdések és válaszok

2019.09.05.

A központi vízvezetékben a víz áramoltatása magas nyomáson történik, viszont ha a fogyasztói helyekre ér a víz, akkor a nyomást célszerű csökkenteni, ugyanis a túlnyomás károsíthatja a berendezéseinket és túlnyomás esetén gyakoribb a magas nyomás okozta csőtörés.

tovább

Óda a réz és bronz tolózárhoz

2019.08.11.

Hogy miért kell ódákat zengenünk a tolózárról vagy a tolózárhoz?
No persze most nem az ajtóreteszről van szó, hanem egy olyan príma szerkezetről, amit a víz- és fűtésszerelők építenek be a hálózatba.

tovább

Milyen kerti csapot válasszunk és milyen szempontok alapján?

2019.08.11.

Az igazi kertbe kerti csap is dukál, hiszen nem rohangálhatunk be minden pillanatban, ha épp vízvételi szükségletünk akad.

tovább

Visszacsapó szelep – a nélkülözhetetlen társ

2019.06.07.

A visszacsapó szelepre bárhol szükség lehet, hiszen a víz-, gáz- és fűtésszerelés, sőt még a légtechnika területén is használják a szerelő szakemberek. De, ha egy kicsit távolabb akarunk menni az épületektől, akkor csak egy autót kell megnéznünk és ott is találunk visszacsapó szelepet. A visszacsapó szelep készülhet fémből, de akár PVC műanyagból is.

tovább

Gondolta volna, hogy a csapok és szelepek világa ennyire gazdag és különleges?

2019.05.18.

Ha egy nőt ékszerboltba kísér a vőlegénye, a hölgyet közismerten megbabonázza a sok arany, drágakő és gyémánt csillogása, így a vásárlás jócskán elhúzódik. De mi okozhat hasonló élményt a férfiak számára?

tovább

Csökkentse a nyomást profi nyomáscsökkentővel!

2019.03.27.

Ahogyan a mindennapi életben, úgy a szivattyúzásban is sokszor nehéz megtalálni a mértéket, elérni, hogy ne legyen túl nagy a nyomás.

tovább

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni sövényvágó vásárlása előtt?

2019.02.25.

Végigsétált a házhoz vezető keskeny betonúton. A telket három oldalon gondosan nyírt sövény takarta el a kíváncsi pillantások elől. Vajon mennyi időt tölthetnek kertrendezéssel? – töprengett.

tovább

A kerti csapok titkai

2018.12.15.

A kert legizgalmasabb része a nyársalásra, grillezésre kialakított hely. Nagyon jó kis kerti partikat lehet rendezni, ha ki tud építeni az udvaron vagy a kertben olyan pihenőhelyeket, ahol a barátait vendégül tudja látni.

tovább

Egy regényes elnevezés mögött megbújó nemes egyszerűség: a hollandi

2018.11.11.

A hollandi a németek közvetítésével érkezett hazánkba, így néha még ma is hollandernek nevezzük. Az mégis bizonyos, hogy ez a nagyszerű találmány egy holland műszerész agyából pattant ki, akinek a neve nem, csupán a nemzetisége maradt fenn az emlékezetben.

tovább